اتیوپی کشوری غنی از لحاظ تاریخچه و قدمت در تولید قهوه، کشوری که بخاطر دانه های قهوه خود مشهور شده است! پس با ما همراه باشید قهوه اتیوپی و هر آنچه که لازم است در مورد آن بدانیم را باهم بررسی کنیم.
ما در این مقاله سعی داریم تا شما را برای راه اندازی کافی شاپ بیشتر آماده نماییم. مشخصات کاملی از طعم، مزه، رایحه و نحوه دم کردن این قهوه برای شما معرفی کنیم، چون لازم است ما در مورد کشوری که به عنوان زادگاه قهوه جهان شناخته شده است بیشتر بدانیم و قهوه آن را بررسی کنیم.
اتیوپی زادگاه قهوه و یکی از برترین تولید کنندگان و مصرف کنندگان قهوه در جهان استT قهوه اتیوپی، با میراث غنی و کیفیت فوق العاده خود از بهترین قهوه های جهان به شمار می رود و در ادامه علت خاص بودن آن را خواهید فهمید.
اتیوپی برای اولین بار صادرات قهوه را در قرن پانزدهم آغاز کرد، بازرگانان سومالیایی قهوه را به یمن آوردند و عرفای صوفیه آن را می نوشیدند تا بهتر بتوانند بر منبر رفتن خود تمرکز کنند!!
در حالی که چند قرن بعد کلیسای ارتدکس اتیوپی قهوه را کاملاً ممنوع کرد، اتیوپیایی ها در اواخر قرن نوزدهم به لطف امپراتور منلیک دوم که خودش علاقه مند به این نوشیدنی بود به مصرف قهوه بازگشتند.
پس از آن تولید و صادرات قهوه اتیوپی، به شدت افزایش یافت، امروزه قهوه حدود 70 درصد از کل درآمد صادرات این کشور را تشکیل می دهد و برای اقتصاد آنها بسیار ضروری است دقیقا مثل نفت برای ما!!
تخمین زده می شود 15 میلیون اتیوپیایی تقریبا یک چهارم جمعیت این کشور، از طریق رشد قهوه زندگی خود را تأمین می کنند.
تقریباً تمام قهوه اتیوپی، توسط کشاورزان در مقیاس کوچک پرورش می یابد که همچنان به اجرای روش های سنتی ادامه می دهند، کشاورزان قهوه به اصطلاح “باغ داران قهوه” آن را در مزارع کوچک پرورش می دهند.
حدود 20 درصد قهوه در اتیوپی به صورت وحشی در جنگل های قهوه پرورش می یابد. یکی از شناخته شده ترین این جنگل ها گشا Gesha است که قهوه تولید شده توسط این منطقه اغلب برچسب وحشی دارند.
داستان قهوه اتیوپی با یک افسانه آغاز می شود، در حدود سال 850 میلادی، یک چوپان جوان به نام کالدی بزهای خود را برای چرا در مراتع منطقه خود برده بود، که یک روز بزهایش پس از خوردن گیلاس های قرمز رنگی از یک درختچه در نزدیکیش با هیجان شروع به پریدن کردند.
کالدی نیز خودش تصمیم گرفت چند گیلاس از آنها را بچشد، جالب بود به خود او هم احساس سرخوشی و انرژی دست داد!!
کالدی کشف خود را با راهبان در یک صومعه محلی بازگو کرد و آنها نیز به سرعت فهمیدند که مصرف گیلاس می تواند به آنها کمک کند تا در طول نمازهای طولانی بیدار بمانند. 🙂
با گذر زمان آنها برای حفظ عطر و طعم این دانه ها برای مدت طولانی، آنها را بو داده و در آب گرم خیساندند و به همین راحتی قهوه متولد شد، البته بعضی از افراد نیز معتقدند قبل از کالدی بردگان سودانی دانه های قهوه را می جویدند تا به آنها کمک کند از سفرهای سختی که برای تجارت برده ها در صحرا انجام می شد زنده بمانند.
منبع: راه اندازی کافی شاپ
- ۹۹/۱۱/۳۰