رستوران گردی

شناخت ابزارهای کاربردی

رستوران گردی

شناخت ابزارهای کاربردی

۲۱ مطلب در بهمن ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

موضوعی که شاید برای ما گاهی اتفاق افتاده باشد این است که به سراغ امتحان چیزهایی برویم که هیچ گونه اطلاعی در مورد آنها نداریم، کاپوچینو مرطوب و خشک نیز از این موارد باشد که شما به آن برخورده اید!

اگر ما در هنگام سفارش و تهیه نوشیدنی خود اطلاعات کاملی در مورد آنها نداشته باشیم، به جای نوشیدن یک ترکیب لذت بخش تنها یک نوشیدنی گران قیمتی سفارش داده ایم که چاره ای جز ریختن آن درون سطل زباله نداشته باشیم.

اصطلاحات و نام های نوشیدنی های قهوه بسیار زیاد می باشند که در صورت عدم شناخت کافی از آنها ممکن است با این مشکلات همراه شوید، با ما در این مقاله همراه باشید تا دو نوع از این نوشیدنی های را باهم بررسی کنیم.

 

راه اندازی کافی شاپ باید با ایده های ویژه همراه شود. و در ادامه در ابتدای کار و قبل از معرفی کاپوچینو مرطوب و خشک را بخواهیم بازگو کنیم لازم است که خود کاپوچینو را کمی توضیح دهیم.

کاپوچینو نوشیدنی محبوب برگرفته از قهوه است که از ایتالیا نشات گرفته است و از نام راهبان کاپوچین گرفته شده است که روپوش های قهوه ای روشن آنها شبیه به رنگ این نوشیدنی  بوده است.

قسمت های تشکیل دهنده یک کاپوچینو، دبل شات اسپرسو که دارای یک لایه شیر جوشیده شده به علاوه یک لایه دیگر فوم یا همان کف شیر در بالای قهوه است.

یک دستورالعمل معمول کاپوچینو از قسمتهای تقریباً برابر اسپرسو، شیر جوشیده و شیر کف دار تشکیل می شود، با این حال مانند بسیاری از نوشیدنی های قهوه این روزها، انواع مختلفی از کاپوچینو می توانید دریافت کنید که روش مختلفی دارند.

 

کلمات هنگام نوشیدن قهوه مهم هستند مخصوصا اگر شما هوس یک موکا، لاته یا کاپوچینو کنید، این اصطلاحات توصیفی می توانند نظم نوشیدنی شما را ایجاد کنند یا بهم بزنند، خصوصاً در مورد نوشیدنی های کاپوچینو!

دو اصطلاح اصلی که باید در هنگام سفارش کاپوچینو بدانید “مرطوب” و “خشک” هستند،  یک نوشیدنی “مرطوب” بیشتر خامه ای است زیرا شیر جوشیده بیشتری دارد، در حالی که یک نوشیدنی “خشک” شیر کف دار و فوم بیشتری دارد.

همچنین یک کاپوچینوی مرطوب کمی شیرین خواهد بود زیرا شیر بیشتری برای رقیق کردن اسپرسوی تلخ وجود دارد، در حالی که یک کاپوچینوی خشک باعث نمایش و بروز تلخی اسپرسو می شود.

کف موجود در نوشیدنی های خشک باعث عایق شدن بیشتر آنها می شود، بنابراین مدت بیشتری داغ می مانند. کاپوچینوی مرطوب و خشک هر دو می توانند از هنرهای لاته برخوردار باشند.

اصطلاح دیگری نیز که در این زمینه وجود دارد، کاپوچینو خیلی خشک با “بن درای” می باشد که دارای فوم خیلی بیشتری می باشد که بخاطر تهیه فوم بالا هم سختی تهیه کردن آن بالاست هم میزان شیری که برای این تهیه آن لازم است.

ای موضوع در مورد کاپوچینو مرطوب نیز صادق است اما اگر اینکار را انجام دهید نوشیدنی شما تقریبا نام دیگری پیدا میکند، که همان لاته است که از ترکیب اسپرسو و شیر زیادی تهیه می شود.

 

پس از انتخاب نوع نوشیدنی خود، می توانید نوشیدنی خود را با استفاده از بسیاری مواد مختلف شخصی سازی کنید. اولین قدم انتخاب شیر شماست.

انواع مختلفی از شیر برای انتخاب وجود دارد، بنابراین شما می توانید بسته با ذائقه خود با انتخاب شیر متفاوت و ویژه آن را برای خود ختصاصی کنید، شما می توانید از شیر پرچرب، کم چرب، بدون لاکتوز، شیر سویا و… اینکار را انجام دهید.

سپس می توانید  به سراغ شیرین کننده مخصوص خود بروید، از شکر گرفته تا عسل طبیعی و سیروپ خرما یا مدل های دیگر همه می تواند بسته به علاقه شما انتخاب شود تا بتوانید از نوشیدنی خود لذت ببرید.

بعد از انتخاب شیرین کننده شما می توانید از انواع چاشنی های و طعم دهنده ها برای نوشیدنی خود استفاده کنید، پودر دارچین، جوز هندی، ملاس، خامه زده شده، کارامل، وانیل، تمشک و… همه و همه می تواند نوشیدنی شما را مخصوص خود شما کند.

 

منبع : راه اندازی کافی شاپ 

  • حمید حمیدی
  • ۰
  • ۰

در واقع این قهوه به طور خاص از دانه های قهوه هضم نشده درون مدفوع یک حیوان به نام “زباد نخلی آسیایی” که یک پستاندار کوچک شبیه به راکُن و گربه می باشد تهیه می شود.

این حیوان شبانه دانه های گیلاس قهوه را می خورد و سپس بعد از مدفوع آن ها را جمع آوری، تمیز و پردازش می کنند، و قهوه ای آماده می شود که در دنیای غرب به آن “قهوه مدفوع گربه” می گویند.

اسم اصلی این قهوه کپی لواک ‎(Kopi Luwak)‎‏ می باشد و بخاطر روش تهیه منحصر به فرد آن تبدیل به یکی از پر طرفدارترین و گرانترین قهوه های جهان شده است که در اینجا سعی داریم توضیحاتی در مورد مزه، قیمت و هر آنچه که لازم است در مورد نحوه تهیه و پردازش این قهوه بدانید توضیح دهیم.

 

 

منشا قهوه مدفوع گربه به قرن هجدهم برمی گردد زمانی که هلندی ها پرورش قهوه را به اندونزی وارد کردند، از آنجا که قرار بود قهوه به اروپا صادر شود، مردم محلی آنجا مجاز به نوشیدن قهوه نبودند.

به همین خاطر اندونزیایی ها مجبور به خلاقیت شدند و بدین ترتیب شروع به جمع آوری مدفوع گربه زباد نخلی که شبانه در جنگل  برای جستجوی بهترین گیلاس های قهوه پرسه می زد، کردند.

این حیوان طعم گیلاس های قهوه را بسیار دوست دارد ولی معده او قادر به هضم دانه های قهوه نمی باشد و آنها را دفع میکند.

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که از لحاظ بهداشتی و آلودگی این قهوه در شرایط بدی قرار ندارد؟ باید به این سوال اینگ.نه جواب بدهیم که نحوه تمیز کردن و پردازش این قهوه به گونه ای می باشد که تمام این آلودگی ها از بین برود.

همه چیز باید برای راه اندازی کافی شاپ قیمت معقول دشته باشد. نکته جالب اینجاست که این حیوان بهترین و رسیده ترین گیلاس های قهوه را انتخاب می کند برای خوردن به همین خاطر دانه های قهوه انتخاب شده توسط آن دارای کیفیت بسیار بالایی می باشند.

در عین حال فرایند هضم در داخل بدن این حیوان باعث تغییر ساختار پروتئین های موجود در قهوه می شوند و همچنین بخاطر اسیدهای موجود در معده این حیوان، تلخی موجود در دانه های قهوه را از بین می برد و یک طعم لطیف به آنها می بخشد.

 

تهیه قهوه کپی لواک یا همان موفوع گربه اصلا کار آسانی نیست و مقدار تهیه شده و در دسترس آن بسیار محدود می باشد، به همین خاطر قیمت آن بسیار بالا می باشد که حتی باعث شده آن را با طلا مقایسه کنند.

قهوه Kopi Luwak برای اولین بار توسط تونی وست در دهه 1990 به اروپا آورده شد و از آن زمان تا الان نیز همیشه مورد محبوبیت بالایی قرار گرفته است، نوشیدن یک فنجان از این قهوه می تواند تا 80 دلار برای شما هزینه داشته باشد و قیمت دانه های آن نیز برای هر کیلوگرم شاید باورش سخت باشد ولی تا 1200 دلار هزینه برای شما خواهد داشت.

در واقع این قهوه توانست کمک بسیار فراوانی برای مردم منطقه خود داشته باشد و تقریبا اقتصاد آنها را با دگرگونی همراه کرد ولی موضوعی که لازم است به آن دقت شود که قیمت بالای این قهوه که آن را تبدیل به گرانترین قهوه جهان کرده است باعث شده که انواع بسیار تقلبی از آن یافت شود.

 

منبع : راه اندازی کافی شاپ 

  • حمید حمیدی
  • ۰
  • ۰

اتیوپی علاوه بر اینکه یکی از بزرگترین تولید کنندگان قهوه است، از لحاظ رتبه بندی تولید قهوه، اولین کشور در آفریقا و پنجمین در جهان به حساب می آید، همچنین این کشور یکی از بزرگترین مصرف کنندگان قهوه در جهان به شمار می رود و مردم اتیوپی سالانه 1.8 میلیون کیسه قهوه می خورند که آمار عجیبی می باشد!  تقریباً نیمی از مقدار تولید شده توسط خودشان!

 

برای راه اندازی کافی شاپ باید منوهای جذابی را به مشتری نشان دهید و در ان انواع قهوه را بیاورید. اتیوپی از شش تا ده هزار نوع قهوه برخوردار است در واقع، انواع بسیاری از قهوه ها وجود دارد که اکثریت قریب به اتفاق هنوز جز دسته بندی ها طبقه بندی نشده است.

اکثر قهوه ها به سادگی با عنوان قهوه اتیوپی برچسب گذاری شده اند، خریداران متخصص معمولاً قهوه ها را در اتیوپی بر اساس منطقه، ارتفاع آن منطقه و با انجام کاپینگ متمایز می کنند تا شناخت تنوع آنها!

بیشترین نوع قهوه در اتیوپی قهوه عربیکا ملایم و معطر است که حدود 70 درصد تولید قهوه این کشور را تشکیل می دهد، در واقع خاستگاه و آغازگر قهوه عربیکا در جهان اتیوپی به حساب می آید.

 

امروزه بیش از 90 درصد موارد ژنتیکی مختلف قهوه عربیکا را می توان در اتیوپی یافت، این تنوع ژنتیکی باورنکردنی قهوه اتیوپی، به معنی مقاومت بیشتر آنها در برابر بیماری است از جمله بیمار زنگ زدگی برگ ها!

قهوه اتیوپی، دارای رایحه ای میوه این میباشد که طعم هایی شبیه به میوه، از جمله زغال اخته را در هنگام نوشیدن حس می کنید، همچنین غلظت آنها ملایم است و کمی طعم شکلاتی دارند.

 

به طور قطع قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنی های جهان به حساب می آید که خیلی از ما هر روزه با آن سرو کار داریم و از نوشیدن آن لذت می بریم که شامل دو نوع اصلی می شود، قهوه فوری و قهوه معمولی!

 

اتیوپی از شش تا ده هزار نوع قهوه برخوردار است در واقع، انواع بسیاری از قهوه ها وجود دارد که اکثریت قریب به اتفاق هنوز جز دسته بندی ها طبقه بندی نشده است.

اکثر قهوه ها به سادگی با عنوان قهوه اتیوپی برچسب گذاری شده اند، خریداران متخصص معمولاً قهوه ها را در اتیوپی بر اساس منطقه، ارتفاع آن منطقه و با انجام کاپینگ متمایز می کنند تا شناخت تنوع آنها!

بیشترین نوع قهوه در اتیوپی قهوه عربیکا ملایم و معطر است که حدود 70 درصد تولید قهوه این کشور را تشکیل می دهد، در واقع خاستگاه و آغازگر قهوه عربیکا در جهان اتیوپی به حساب می آید.

 

در ابتدای کار سعی می کنیم توضیحی مختصری در مورد قهوه فوری ارائه دهیم، در واقع این قهوه اگر به اصل و ریشه آن بخواهیم نگاه کنیم باید بگوییم که همان قهوه معمولی و دم کرده می باشد که طبق فرایند ویژه ای قرار گرفته است.

در گذشته به صورت علمی در مورد این موضوع صحبت کرده ایم ولی اگر بخواهم به طور عامیانه تری صحبت کنیم باید بگوییم، قهوه دم کشیده شده ما طبق دو روش اسپری خشک و فریز کردن، خشک و نگهداری می شود.

در واقع فرایند ساده تهیه کردن آن به این گونه است که ما قهوه را دم میکنیم، سپس آن را خشک می کنیم، بسته بندی میکنیم، بعد از مدتی دوباره آن را با آب جوش ترکیب می کنیم و استفاده می کنیم.

 

منبع: راه اندازی کافی شاپ

  • حمید حمیدی
  • ۰
  • ۰

اتیوپی کشوری غنی از لحاظ تاریخچه و قدمت در تولید قهوه، کشوری که بخاطر دانه های قهوه خود مشهور شده است! پس با ما همراه باشید قهوه اتیوپی و هر آنچه که لازم است در مورد آن بدانیم را باهم بررسی کنیم.

 

ما در این مقاله سعی داریم تا شما را برای راه اندازی کافی شاپ بیشتر آماده نماییم. مشخصات کاملی از طعم، مزه، رایحه و نحوه دم کردن این قهوه برای شما معرفی کنیم، چون لازم است ما در مورد کشوری که به عنوان زادگاه قهوه جهان شناخته شده است بیشتر بدانیم و قهوه آن را بررسی کنیم.

اتیوپی زادگاه قهوه و یکی از برترین تولید کنندگان و مصرف کنندگان قهوه در جهان استT قهوه اتیوپی، با میراث غنی و کیفیت فوق العاده خود از بهترین قهوه های جهان به شمار می رود و در ادامه علت خاص بودن آن را خواهید فهمید.

اتیوپی برای اولین بار صادرات قهوه را در قرن پانزدهم آغاز کرد، بازرگانان سومالیایی قهوه را به یمن آوردند و عرفای صوفیه آن را می نوشیدند تا بهتر بتوانند بر منبر رفتن خود تمرکز کنند!!

در حالی که چند قرن بعد کلیسای ارتدکس اتیوپی قهوه را کاملاً ممنوع کرد، اتیوپیایی ها در اواخر قرن نوزدهم به لطف امپراتور منلیک دوم که خودش علاقه مند به این نوشیدنی بود به مصرف قهوه بازگشتند.

پس از آن تولید و صادرات قهوه اتیوپی، به شدت افزایش یافت، امروزه قهوه حدود 70 درصد از کل درآمد صادرات این کشور را تشکیل می دهد و برای اقتصاد آنها بسیار ضروری است دقیقا مثل نفت برای ما!!

تخمین زده می شود 15 میلیون اتیوپیایی تقریبا یک چهارم جمعیت این کشور، از طریق رشد قهوه زندگی خود را تأمین می کنند.

تقریباً تمام قهوه اتیوپی، توسط کشاورزان در مقیاس کوچک پرورش می یابد که همچنان به اجرای روش های سنتی ادامه می دهند، کشاورزان قهوه به اصطلاح “باغ داران قهوه” آن را در مزارع کوچک پرورش می دهند.

حدود 20 درصد قهوه در اتیوپی به صورت وحشی در جنگل های قهوه پرورش می یابد. یکی از شناخته شده ترین این جنگل ها گشا Gesha است که  قهوه تولید شده توسط این منطقه اغلب برچسب وحشی دارند.

داستان قهوه اتیوپی با یک افسانه آغاز می شود، در حدود سال 850 میلادی، یک چوپان جوان به نام کالدی بزهای خود را برای چرا در مراتع منطقه خود برده بود، که یک روز بزهایش پس از خوردن گیلاس های قرمز رنگی از یک درختچه در نزدیکیش با هیجان شروع به پریدن کردند.

کالدی نیز خودش تصمیم گرفت چند گیلاس از آنها را بچشد، جالب بود به خود او هم احساس سرخوشی و انرژی دست داد!!

کالدی کشف خود را با راهبان در یک صومعه محلی بازگو کرد و آنها نیز به سرعت فهمیدند که مصرف گیلاس می تواند به آنها کمک کند تا در طول نمازهای طولانی بیدار بمانند. 🙂

با گذر زمان آنها برای حفظ عطر و طعم این دانه ها برای مدت طولانی، آنها را بو داده و در آب گرم خیساندند و به همین راحتی قهوه متولد شد، البته بعضی از افراد نیز معتقدند قبل از کالدی بردگان سودانی دانه های قهوه را می جویدند تا به آنها کمک کند از سفرهای سختی که برای تجارت برده ها در صحرا انجام می شد زنده بمانند.

 

منبع: راه اندازی کافی شاپ

  • حمید حمیدی
  • ۰
  • ۰

اگر از دوست داران قهوه باشید یکی از مواردی که شاید به دنبال آن باشید این است که مدل ها و انواع نوشیدنی های قهوه چه فرق هایی باهم دارند؟ تفاوت کاپوچینو با لاته که هر دو از نوشیدنی های محبوب به حساب می آیند می تواند موردی باشد که دانستن آن خالی از لطف نباشد.

 

شاید اگر بخواهیم مشهورترین نوشیدنی اسپرسو را معرفی کنیم و آن را در طراحی منو و راه اندازی کافی شاپ اولین گزینه ای که به ذهن ما بیاید کاپوچینو باشد و تنها نوشیدنی که شاید بتواند با آن در این مورد رقابت کند لاته می باشد.

کاپوچینو یک نوشیدنی سنتی قهوه به حساب می آید که از یک لایه اسپرسو به همراه دو لایه شیر تهیه می شود، البته این نسب ممکن است در کافی شاپ های مختلف متفاوت است.

ممکن است یک کافی شاپ در تهیه کاپوچینو از یک لایه اسپرسو به همراه یک لایه شیر جوشیده شده و یک لایه فوم شیر استفاده کند یا شاید از یک بخش اسپرسو به همراه 4 قسمت شیر به علاوه یک قسمت فوم شیر استفاده کند که همه این موارد به سلیقه باریستا و شما بر میگیردد که شما چه چیزی را می پسندید.

اما رایج ترین روش تهیه کاپوچینو نسبت آخری بود که بیان کردیم که اصولا آن را درون یک فنجان 150 میلی لیتری میریزند که دقیقا مانند لاته نیز از هنر لاته آرت برای تزیین سطح نوشیدنی استفاده می شود.

لاته نوشیدنی می باشد که خیلی از افراد آن را همان کاپوچینوی بزرگ صدا می کنند. که البته اگر بخواهیم واقعیت را نگاه کنیم خیلی هم این افراد اشتباه نمی کنند، البته تاکید می کنم خیلی اشتباه نیست!! 🙂

شاید اگر بگوییم که اولین و مهمترین تفاوت کاپوچینو و لاته در نوع فوم شیر استفاده شده است در ابتدا خیلی برای شما قابل درک نباشد که چرا باید این موضوع اینقدر مهم باشد؟

به طور کلی همانطور که گفتیم درون کاپوچینو ما از شیر جوشیده و فوم شیر استفاده می کنیم در حالی که این موضوع در مورد لاته متفاوت است و میکروفوم جایگزین فوم می شود.

تفاوت در اینجا این است که میکرو فوم نسخه ظریف و متراکم کف شیر است. شیر بسیار خوب هوادهی شده و حباب های هوا بسیار ریز، آن را به نوعی مایع خامه ای تبدیل می کند که بالای شیر جوشیده قرار می گیرد.

این امر همچنین باعث می شود کرما حاصل از اسپرسو با شیر بهتر ترکیب شود و لاته آرت حاصل بسیار بهتر و دقیق تر شود.

تفاوت کاپوچینو و لاته تنها همین موضوع نمی باشد، نسبت معمول اسپرسو به شیر برای لاته 1به 7 است، در نتیجه یک شات اسپرسو و بقیه نسبت نصف شیر جوشیده شده و نیمی از آن میکرو فوم است.

ما نسخه اصلی و حرفه ای را برای شما بیان می کنیم که در دنیا رایج است، اما ممکن است باریستاهای مختلف متناسب با سلیقه خود این موضوع را تغییر دهند.

این نوشیدنی نیز از اسپرسو و شیر جوشیده شده به همراه فوم شیر برای آماده شدن استفاده می کند اما با روشی متفاوت و همچنین سس شکلات نیز یکی از ماده های اصلی تشکیل دهنده آن می باشد.

در اصل این قهوه (با قدمت صدها ساله) با دانه هایی تهیه می شد که از طریق بندر موچا یمن تجارت می شد. که محل اصلی تجارت عربها بود و قهوه یکی از صادرات اصلی آنها بود.

و همچنین گفته شده که قهوه ای که در آنجا سرو می شد، طعم شکلات مشخصی داشته، در واقع دانه های قهوه آنجا یک نوع خاص عربیکا بوده اند که از نظر عطر و طعم شبیه دانه های کاکائو بودند.

نسبت ایده آل برای موکا 1 قسمت اسپرسو ، 1 قسمت سس شکلات و 1 قسمت شیر جوشیده است، که یک لایه بسیار نازک از کف شیر در بالای آن قرار دارد.

وقتی در مورد تفاوت کاپوچینو و لاته با موکا صحبت می کنیم یکی از موارد این می باشد که شما در دو نوشیدنی قبلی قابلیت انعطاف بیشتری داشتید ولی در مورد موکا بهتر است نسبتی که بالا برای شما بازگو کردیم را رعایت کنید تا بتوانید بهترین قهوه شکلاتی را آماده کنید.

در این نوشیدنی به خاطر استفاده کمتر شیر نسبت به کاپوچینو و لاته؛ عطر و طعم اسپرسو بیشتر خود را نمایش می دهد که بخاطر سازگاری طعم شکلات با آن باعث می شود شما یک قهوه با طعمی متفاوت و جذاب تجربه کنید.

قهوه موکا یک نوشیدنی کوچک است اما راز موفقیت بعد از راه اندازی کافی شاپ است، حتی اگر نسبت به طور کامل رعایت نشود به طور معمول این نوشیدنی از 150 میلی لیتر بزرگتر نمی شود.

  • حمید حمیدی
  • ۰
  • ۰

در سالیان اخیر استفاده از شیر گیاهی بسیار افزایش پیدا کرده است و خیلی از افراد استفاده از شیر غیر لبنی را برای نوشیدنی و تهیه غذاهای خود جایگزین شیر حیوانی کرده اند، اما شیر گیاهی مناسب قهوه نیز وجود دارد؟

دلایل متعددی برای جایگزینی شیر گیاهی به جای شیر گاو یا شیر حیوانی وجود دارد، این موضوع که فکر کنیم فقط گیاهخوار ها از این نوشیدنی استفاده می کنند موضوع اشتباهی می باشد.

شیر گیاهی برای کسانی که با لاکتوز (قند طبیعی شیر) یا کازئین(یکی از پروتئین های شیر) مشکل دارند و بدنشان نسبت به آنها واکنش نشان می دهد گزینه بسیار مناسبی می باشد، البته فراموش نکنیم که خیلی از افراد نیز این نوشیدنی را فقط و فقط به خاطر طعم و مزه خاص آنها انتخاب می کنند.

 

به طور قطع علاقه مندی و سلیقه افراد در انتخاب شیر گیاهی مناسب قهوه بسیار تاثیر گذار است و منو کافه را زیر و رو می کند حتی شاید به کلید موفقیت بعد از راه اندازی کافی شاپ تبدیل گردد. ولی ما در اینجا در مورد جامعه و اکثریت صحبت خواهیم کرد که آن هم انتخاب شیر سویا برای تهیه قهوه شما می باشد.

موردی که باعث شده است این شیر گیاهی در تهیه قهوه زیاد استفاده شود این است که اولین شیر گیاهی که در دسترس قرار رفته است این شیر می باشد و این موضوع به طور ناخودآگاه باعث شده که باریستاها برای استفاده از شیر گیاهی به سمت شیر سویا کشیده شوند و از آن استفاده کنند.

اما این تمام ماجرا نیست، این شیر از لحاظ ساختاری نیز برای اینکار بسیار مناسب است، اول اینکه شیر سویا به راحتی و بسیار خوب کف می کند و از این نظر بسیار شبیه به شیر حیوانی می باشد و آن را برای تهیه فوم شیر بسیار مناسب کرده است.

مورد دوم نیز اینکه شیر سویا دارای طعم قوی نیست و تقریبا مزه آن خنثی می باشد، به همین خاطر مزه و طعم قهوه شما را تحت تاثیر قرار نمی دهد.

 

همانطور که گفتیم در انتخاب شیر گیاهی مناسب قهوه مهمترین موضوع قطعا سلیقه است، شما می خواهید از نوشیدنی قهوه لذت ببرید نه اینکه آن را به زور تجربه کنید.

سه موردی که می توان به عنوان جایگزین شیر سویا در تهیه قهوه خود استفاده کنید به ترتیب شیر برنج، شیر جو دوسر و شیر بادام می باشد که از لحاظ طعم خیلی از افراد شیر برنج را ترجیح می دهند زیرا دارای طعم خاکی و کمی شور است و با تلخی قهوه بسیار سازگار است.

اما فراموش نکنید که انتخاب این موارد در تهیه فوم شیر شما را با مشکل رو به رو خواهد کرد و به سختی کف می کنند! 🙂

 

به طور کلی شیر های گیاهی را می تواند در دو دسته بندی قرار داد، شیرهای گیاهی آجیلی و شیر های گیاهی معمولی

شیرهای گیاهی آجیلی منظور شیر هایی می باشند که از مغز گیاهانی مانند بادام، بادام زمینی و سویا تهیه می شوند، ویژگی اصلی این نوع شیرهای گیاهی درصد پروتئین و چربی بیشتر آنها نسبت به سایر شیر های گیاهی مانند شیر برنج و شیر جو دو سر می باشد.

وجود پروتئین و چربی در شیر گیاهی آجیلی باعث می شود که فوم شیر به راحتی تشکیل شود و همچنین آنها را گزینه مناسبی برای تهیه قهوه هایی که نیز به هنر لاته (لاته آرت) دارند می کند.

اما سایر شیرهای گیاهی به خاطر عدم وجود پروتئین و چربی برای لاغری و سلامت گزینه مناسب تری می باشند و نحوه نگهداری آنها به خاطر دیرتر خراب شدن راحت تر می باشد.

پس این به شما بستگی دارد که دنبال قهوه ای با فوم شیر و هنر لاته هستید یا اینکه دنبال یک قهوه ساده و سالم هستید. منو خود را با شیر گیاهی ویژه کنید و راه اندازی کافی شاپ را به موفقیت تبدیل نمایید. 

  • حمید حمیدی
  • ۰
  • ۰

جالب است بدانید قهوه بعد از نفت دومین کالای مبادله شده در جهان به حساب می آید، این موضوع نشان دهنده اهمیت بالای قهوه در رژیم غذایی دنیای مدرن می باشد. اما این محبوبیت تنها مربوط به این دوران نمی باشد از گذشته و در زمان حکومت های قدیمی مانند عثمانی چالش های زیادی برای این نوشیدنی اتفاق افتاده، قهوه و مجازات مرگ یکی از این موارد است!

 

همانطور که گفتیم نوشیدن قهوه در دنیای اسلام بسیار گسترش پیدا کرد از همین طریق «اوزدمیر پاشا» در سال 1555 میلادی، زمانی که به عنوان فرماندار پادشاه عثمانی در یمن بود این نوشیدنی را به استانبول، پایتخت حکومت عثمانی آورد.

از همان ابتدا قهوه بسیار مورد استقبال مردم استانبول قرار گرفت و تا جایی که یک روش تهیه و رست جدید برای تهیه قهوه به دست آوردن که باعث ایجاد یک طعم دلچسب در قهوه می شد.

این علاقه چشم گیر مردم باعث رشد چشم گیر محل هایی برای نوشیدن قهوه شد، محل هایی که با گذشت زمان تبدیل شد به مکان هایی برای صحبت و بررسی مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه!

اما تاریخ نشان داده است که اکثر حکومت های جهان از مکان هایی که محل اجتماع و صحبت در مورد مسائل سیاسی باشد استقبال نخواهند کرد، مخصوصا مکان هایی که با نوشیدن قهوه که بخاطر وجود کافئین موجود در آن باعث ایجاد سر زندگی و شادابی در افراد می شود.

قهوه و مجازات مرگ در حکومت عثمانی گواه همین ماجراست، حکومتی که یک روز از ورود قهوه به کشورش استقبال می کرد تنها پس از حدود 100 سال از ورود این نوشیدنی محبوب، «سلطان مراد چهارم» پادشاه وقت حکومت عثمانی برای نوشیدن آن مجازات مرگ را انتخاب کرد.

 

آن روز ها خبری از راه اندازی کافی شاپ نبود موضوعی که در حکومت عثمانی اتفاق افتاد تنها یک نمونه از واکنش های تند در مقابل نوشیدن قهوه بود، اما واقعا دلیل اصلی این موضوع چیست؟ چرا باید نسبت به نوشیدن قهوه اینقدر ترس وجود داشته باشد تا حدی که مجازات مرگ برای آن انتخاب شود.

تاریخ به طور واضح نشان داده که جکومت ها و رهبران مذهبی جامعه در مقابل هوشیاری مردم و ایجاد گردهمایی هایی که بخواهند به طور هوشیار و دقیق در مورد مسائل سیاسی و مذهبی گفتگو کنند واکنش نشان می دهند، تا جایی که برای قهوه و مجازات مرگ آن نیز برنامه ریزی می کنند.

تجربه نشان داده همین محفل های گروهی می باشد که آغازگر بسیاری از واکنش ها و جرقه زدن برای انجام انقلاب های بزرگ بوده است، و کاری که حکومت های مخصوصا دیکتاتوری مثل عثمانی انجام می دادند پاک کردن صورت مسئله و حذف سریع مخالفین می باشد.

موارد زیادی دیگری شبیه به این اتفاق، مخصوصا در حکومت های اسلامی که در مکه و قاهره وجود داشت اتفاق افتاد و در ابتدا سعی کردند با ایجاد باور های غلط باعث ترد شدن مردم از آمدن به قهوه خانه جلوگیری کنند ولی وقتی جواب مثبتی نگرفتند تمام قهوه خانه ها را تعطیل و نوشیدن قهوه را غیر مجاز اعلام کردند.

تا جایی که بعضی از بزرگان این حکومت ها نوشیدن قهوه را حرام اعلام کرده و نوشیدن آن را محاربه با خدا دانستند.!!

اما موضوعی که همیشه با مطالع تاریخ می توان به آن پی برد این است که حق بودن یک موضوع را می توان مخفی کرد اما نمی توان نابود کرد.

قهوه و مجازات مرگ و حرام کردن آن در یک سوء، تبدیل شدن به محبوب ترین نوشیدن جهان (بعد از آب) در سوی دیگر!

 

منبع: http://rozita22.avablog.ir/

  • حمید حمیدی
  • ۰
  • ۰

قبل از اینکه خواهید قهوه خود را دم کنید فراموش نکنید که اصالت و اصل بودن قهوه بسیار مهم است، اینکه قهوه شما از کدام کشور می باشد و از چه نوع رستی برای تهیه آن استفاده شده است و سایر موارد بسیار مهم است.

به طور قطع کسانی که قهوه را به طور حرفه ای می شناسند این مورد را درک می کنند که چقدر مبدا یک کشور در طعم و مزه پودر قهوه شما می تواند تاثیر داشته باشد.

اما بعد از همه این موارد به مزه و دم کردن پودر قهوه می رسیم و اینکه برای مزه قهوه باید چه نکاتی را بدانیم:

 

مهمترین موضوعی که لازم است در خرید پودر قهوه خود به آن دقت کنید برندی می باشد که برای خرید خود انتخاب می کنید، ما این موضوع را برای شما آسان کرده ایم و مجموعه ای از بهترین پودرهای قهوه جهان را برای شما در اینجا جمع کرده ایم و می توانید برای خرید آنها به راحتی و اطمینان اقدام به خرید آنلاین کنید.

موضوع دوم این است که توصیه می کنیم سعی کنید از پودر قهوه بسته بندی شده اصل به جای خرید پودرهای فله استفاده کنید، دلیل این موضوع این است:

وقتی شما از پودر قهوه فله استفاده می کنید خیلی اطلاعی در مورد نحوه نگهداری و قهوه آسیاب شده آن مطمئن نخواهید بود، اما زمانی که پودر قهوه شما از یک برند معتبر باشد و درون بسته بندی از خرید خود مطمئن تر خواهید بود.

به طور کلی قهوه خیلی سریع و راحت عطر خود را از دست می دهد و در مجاورت با هوا اکسیده می شود و طعم خود را از دست می دهد، مشکلی که برای بسیاری از پودر قهوه های فله اتفاق می افتد.

در هنگام خرید بسته های پودر قهوه حتما بهترین زمان مصرف و زمان رست قهوه را چک کنید، درست است که قهوه مثل سایر مواد غذایی به راحتی فاسد و خراب نمی شود ولی با گذشت زمان طعم و مزه خود را از دست می دهد و به همین خاطر است که قبل از خرید به این موارد دقت کنید.

 

 

منو اگر به درستی طراحی شود و راه اندازی کافی شاپ در واقع یک قهوه برای تهیه و آماده شدن چند مرحله را طی می کند که اگر بخواهیم به طور خلاصه بیان کنیم باید گفت، اول اینکه گیلاس قهوه را از درخت آن می چینند و سپس دانه های قهوه را از گیلاس به روش های مختلف جدا  می کنند.

بعد از اینکه دانه های قهوه را جدا کردند و شستشو داده شدند، در مرحله بعد آنها را رُست یا بو می دهند و سپس آنها را آسیاب می کنند، اینکار با درجه های مختلف و اندازه های گوناگون انجام می شود و باعث می شود که این قهوه آسیاب شده اندازه های متفاوتی پیدا کند.

اما واژه پودر قهوه، همان قهوه آسیاب شده ما می باشد که در اصطلاح به آن پودر قهوه گفته می شود. حال وقتی شما پودر قهوه را در اختیار داشته باشید لازم است که آن را دم کنید و استفاده کنید که اسپرسو یکی از این روش های دم کردن می باشد که بسیار محبوب و شناخته شده می باشد و نسبت به روش های دیگر آماده کردن قهوه تلخی و طعم بیشتری دارد.

گاها می بینیم برای افراد این سوال پیش می آید برای خرید پودر قهوه به چه موضوعاتی دقت کنیم و آیا اینکه اصلا خرید پودر قهوه کار درستی می باشد و یا بهتر است به سراغ موارد دیگری برویم

  • حمید حمیدی
  • ۰
  • ۰

در واقع یک قهوه برای تهیه و آماده شدن چند مرحله را طی می کند که اگر بخواهیم به طور خلاصه بیان کنیم باید گفت، اول اینکه گیلاس قهوه را از درخت آن می چینند و سپس دانه های قهوه را از گیلاس به روش های مختلف جدا  می کنند.

بعد از اینکه دانه های قهوه را جدا کردند و شستشو داده شدند، در مرحله بعد آنها را رُست یا بو می دهند و سپس آنها را آسیاب می کنند، اینکار با درجه های مختلف و اندازه های گوناگون انجام می شود و باعث می شود که این قهوه آسیاب شده اندازه های متفاوتی پیدا کند.

اما واژه پودر قهوه، همان قهوه آسیاب شده ما می باشد که در اصطلاح به آن پودر قهوه گفته می شود. حال وقتی شما پودر قهوه را در اختیار داشته باشید لازم است که آن را دم کنید و استفاده کنید که اسپرسو یکی از این روش های دم کردن می باشد که بسیار محبوب و شناخته شده می باشد و نسبت به روش های دیگر آماده کردن قهوه تلخی و طعم بیشتری دارد.

 

 

اما مورد بعدی که در مورد شناخت پودر قهوه و میل مشتری است. لازم است برای طراحی منویی موفق و راه اندازی کافی شاپ بدانید این است که پودر قهوه فوری که خیلی درون مغازه های می بینید متفاوت با نوع معمولی می باشد.

ما این موضوع را به طور کامل در گذشته بررسی کرده ایم اما به طور خلاصه باید بگوییم تفاوت این دو مورد در نوع تهیه آنها می باشد، در بالا در مورد روش بدست آمدن پودر قهوه و قهوه آسیاب شده به طور کامل صحبت کردیم آما در مورد قهوه فوری این موضوع کمی متفاوت است.

کاملا ساده و عامیانه وقتی شما پودر قهوه خود را دم کنید و سپس این دم شده را به یک نوع خاصی خشک کنید که باعث شود یک قهوه خشک شده دیگر تهیه شود به آن قهوه فوری می گویند.

در این مقاله بیشتر سعی می کنیم که موضوع را کاملا ساده بیان کنیم که برای کسانی که اطلاع زیادی در مورد این نوشیدنی فوق العده ندارند قابل درک باشد، اما شاید برای بعضی از کسانی که به طور تخصصی در مورد قهوه اطلاعات دارند خیلی خوشایند نباشد. 🙂

 

مورد بعدی که برای شما دوست داران قهوه می خواهیم بیان کنیم موضوع خرید می باشد، اینکه اگر شما دنبال این هستید که قهوه خود را در بهترین حالت ممکن دم کنید لازم است مواردی را رعایت کنید:

اول اینکه اگر شما بلد باشید دانه های قهوه خوب را خریداری کنید و خودتان آن را رست دهید و سپس آسیاب کنید تا پودر قهوه شما تازه باشد به طور قطع یک قهوه فوق العاده ای را دم خواهید کرد.

به طور قطع استفاده از دانه های قهوه برای دم کردن شما بسیار بهتر از خرید نوع آماده می باشد زیرا تازگی در دم کردن یک قهوه خوش عطر و خوش مزه بسیار تاثیر گذار است، اما شاید شما از ما بپرسید که کسانی که غیر حرفه ای می باشند خیلی در مورد این روش ها اطلاعی ندارند و باید چکار کنند؟

توصیه اول ما این است که شما سعی کنید مقاله های ما را در مجله کافی مافی مطالعه فرمایید تا هم با ویدیو های آموزشی و هم مقالات مختلف در تهیه قهوه به سبک حرفه ای ها آشنا شوید.

توصیه دوم ما این است که اگر خیلی به این موضوع علاقمند نیستید سعی کنید بهترین پودر قهوه را خریداری و دم کنید تا بتوانید از طعم واقعی قهوه لذت ببرید.

 

مهمترین موضوعی که برای راه اندازی کافی شاپ لازم است در خرید پودر قهوه خود به آن دقت کنید برندی می باشد که برای خرید خود انتخاب می کنید، ما این موضوع را برای شما آسان کرده ایم و مجموعه ای از بهترین پودرهای قهوه جهان را برای شما در اینجا جمع کرده ایم و می توانید برای خرید آنها به راحتی و اطمینان اقدام به خرید آنلاین کنید.

موضوع دوم این است که توصیه می کنیم سعی کنید از پودر قهوه بسته بندی شده اصل به جای خرید پودرهای فله استفاده کنید، دلیل این موضوع این است:

وقتی شما از پودر قهوه فله استفاده می کنید خیلی اطلاعی در مورد نحوه نگهداری و قهوه آسیاب شده آن مطمئن نخواهید بود، اما زمانی که پودر قهوه شما از یک برند معتبر باشد و درون بسته بندی از خرید خود مطمئن تر خواهید بود.

به طور کلی قهوه خیلی سریع و راحت عطر خود را از دست می دهد و در مجاورت با هوا اکسیده می شود و طعم خود را از دست می دهد، مشکلی که برای بسیاری از پودر قهوه های فله اتفاق می افتد.

در هنگام خرید بسته های پودر قهوه حتما بهترین زمان مصرف و زمان رست قهوه را چک کنید، درست است که قهوه مثل سایر مواد غذایی به راحتی فاسد و خراب نمی شود ولی با گذشت زمان طعم و مزه خود را از دست می دهد و به همین خاطر است که قبل از خرید به این موارد دقت کنید.

  • حمید حمیدی
  • ۰
  • ۰

 

همانطور که در بالا نیز گفتیم اگر دنبال فرار کردن از طعم تلخ و قوی قهوه هستید باید به دنبال نوشیدن کاپوچینو بروید، حتی ممکن است این موضوع کمی فراتر برود و در کاپوچینو شما طعم هایی مثل وانیل یا کارمل نیز اضافه کنید.

اما ماکیاتو یک نوشیدنی قوی و خشن از اسپرسو می باشد و برای راه اندازی کافی شاپ که با بک لایه بسیار نازک از کف شیر خیلی کم ملایم شده است.

اکثر مردم ماکیاتو رو به صورت یک جرعه و سریع می نوشند و در واقع اگر شما بدنبال چشیدن نت های واقعی طعم قهوه هستید ماکیاتو گزینه بسیار ایده آلی برای این کار می باشد که به یک لایه نازک کف باعث ایجاد لذت دوچندانی می شود.

 

اگر جز افرادی می باشید که دنبال نوشیدن یک قهوه اقتصادی می باشید باید بگوییم کاپوچینو را باید انتخاب کنید که تقریبا 5 برابر بیشتر از قهوه ماکیاتو می باشد.

اسپرسو معمولی به همراه ماکیاتو و اسپرسو کن پانا کوچکترین نوشیدنی های قهوه ای می باشند که وجود دارند.

اما کاپوچینو اصولا در سایز استاندارد 150 میلی لیتر می باشد که گاها مشاهده می شود که بعضی از برندهای معروف مثل استارباکس کاپوچینوهای خاصی حتی تا اندازه 470 میلی لیتر نیز تولید می کند که بیشتر شبیه پارچ می باشد!! 🙂

زمان مناسب برای این دو نوشیدنی

 

همانطور که در قسمت های قبل بیان کردیم کاپوچینو به خاطر وجود شیر در آن گزینه بسیار مناسبی برای صبح می باشد، و دلیل این موضوع هم این می باشد که شیر و گاها شکر موجود در کاپوچینو باعث می شود که کافئین موجود در اسپرسو شما به مرور و کندتر جذب بدن شما شود و یک حالت هیجانی لحظه ای برای شما بعد از خواب ایجاد نشود.

اما همانطور که نوشیدن کاپوچینو و لاته برای صبح را به شما توصیه می کنیم، برای ظهر ها و یا بعد از غذا این نوشیدنی را اصلا توصیه نمی کنیم، زیرا هضم غذا شما به خودی خود سنگین است، اضافه شدن شیر نیز این کار را سنگینتر خواهد کرد.

بعد از غذا خورد کمی احساس خستگی و خواب به سراغ انسان می آید که باز هم استفاده از ترکیب شیر و قهوه گزینه بهتری از قهوه خالص می باشد، اما لازم است که شیر استفاده شده بسیار کم باشد. به همین خاطر نوشیدن ماکیاتو برای ظهر ها بسیار گزینه مناسبی می باشد.

 

بین کاپوچنیو و ماکیاتو از لحاظ کافئین هیچ کدام بر دیگری برتری ندارد و هر دو دارای شرایط یکسانی می باشند و دلیل آن هم مشخص است، استفاده از یک شات استاندارد اسپرسو برای آماده کردن هر دو باعث این موضوع می شود.

اما این موضوع مخصوصا در مورد کاپوچینو قابل تغییر است و به راحتی می توانید با اضافه کردن یک شات اسپرسو در فضای کافی شاپ اضافی به آن هم طعم نوشیدنی خود را قوی تر کنید و هم میزان کافئینی که در دسترس شما قرار می گیرد.

اما در مورد ماکیاتو این موضوع یک سخت تر می شود، زیرا این نوشیدنی به خودی خود به اندازه کافی قوی می باشد و ممکن است اضافه کردن یک شات بیشتر برای شما احساس زدگی در طعم ماکیاتو را به همراه داشته باشد.

پس در مورد میزان کافئین در مورد این دو نوشیدنی کافی شاپی در حالت استاندارد تعادل وجود دارد که شما می توانید با توجه به ذائقه و سلیقه خود این برابری را برهم بزنید.

منبع: http://effectivetools.blog.ir/

  • حمید حمیدی